Jdi na obsah Jdi na menu
 


ODDĚL-ZELENÉ.gif

 

Příběh Pamely ….. (bohužel stručněji to nejde, vzala jsem to skutečně od úplného začátku a pročetla stovky SZ, takže kdo nedokáže dočíst až do konce, na toho se opravdu zlobit nebudu :-) Kdo si chce ale udělat obázek, má možnost.) Zároveň upozorňuji, že tento "příběh" nezveřejňuji proto, abych kohokoliv pošpinila nebo mu ublížila (proto zde nejsou ani ničí celá jména nebo názvy chovných stanic!), ale proto, abych očistila SVÉ dobré jméno, které pošpiněno rozhodně veřejně bylo, a které je navíc špiněno i dále nehoráznými lžemi.

 

Dne 4.1.2015 nás písemně na facebooku v SZ kontaktovala slečna Kr. s dotazem zda prodáváme kočičky do chovu i do Čech, že se jí moc líbí naše Pamela. 

 pam-5w-komplet.jpg

Psala, že kočku ze zahraničí už vozit nechce, protože ne všichni jsou féroví co různě slyší, že má sama špatnou zkušenost a stálo ji to už hodně peněz, tak by raději  kotě z Čech, kde se může na koťátko podívat a na všem se domluvit. Jenže to je právě velký problém (dobří chovatelé do CZ většinou neprodávají). Doslovně napsala, že přesně ví co hledá …… začli jsme si psát, byli skoro v každodenním kontaktu, ještě několik týdnů jsem posílala jen fotky, ze kterých byla slečna Kr. více než nadšená. Opravdu jsme si sedli, naše názory a cítění ke kočkám se zdály býti naprosto stejné ….. Když byl ten správný čas na návštěvu, přijela se na Pamelku podívat. Návštěva se odehrála ve více než 2 měsících věku koťátek. Slečna Kr. i její mužský strávili na návštěvě několik hodin, prohlédli si Pam, viděli její maminku i babičku, ostatní koťátka z vrhu, i naše ostatní kočky a mohli si vybrat!!!!!! 

p2--10w-komplet-all.jpg

Po návštěvě slečna Kr. napsala, že se do Pamelky úplně zamilovala, když ji viděla na živo, že je úžasná a už se nemůže dočkat až jí budou mít doma. Chválila i ostatní koťátka, děkovala za umožnění návštěvy i za to, že bude moci holčičku od nás mít. Zmínila i svého přítele, který je prý šílený kritik a pokaždé jí každé kotě zkritizoval, když mu ho ukázala. Když viděl Pamelku naživo, řekl „jééé ta je kráásná“. Že už ho začla podezřívat, že to snad dělá naschvál, ale prý měl pravdu, když to porovnala s Pamelkou, dobře udělali, že na ní počkali. Opakovaně psala, že to bude opečovávaná princeznička. Slibovala, že Pamelka bude mít k dispozici RC, kterým krmíme my, a po kterém naše kočky dobře prospívají, plus Applaws a Annameat granule, takže si bude moci vybrat co jí nejvíce bude chutnat (ale RC zůstane!), bude mít kapsičky i masíčko, bude pravidelně focena, abychom viděli jak roste. Následující týdny několikrát zmínila jak moc se na ní těší a na fotky se nemohla doslova vynadívat …..  

pamela-3m-1--3-.jpg

A my se těšili na to jak naše holčička bude mít super domov, dům 400m2 se zahradou a že ji budeme vídat i na výstavách …..

Na konci března Pamelka odešla do nového domova. Byly jí 4 měsíce (odešla o něco později z důvodu porodu kočky u slečny Kr.), vážila 2,70kg, byla to nejsilnější a nejkrásnější holka z vrhu a my si byly jisté tím, že z ní bude nádherná kočka. Byla tak nádherná, že bychom si ji nejraději sami nechali ….. První zprávy z nového domova zněly naprosto úžasně a dokonale …… Slečna Kr. byla z Pamely tak nadšená, že prý asi ani neusne (psala první noc). Pamelka byla naprosto v pohodě, chodila si jako dámička, měla všechny na salámu, prozkoumávala, hrála si s kuličkama na škrabadle a s Guccim (kocour) to byla láska na první pohled. Když jí slečna Kr. hladila, Pamela se hrbila, vrněla a třela se o ní.. Po pár dnech se na Pamelku byla podívat její kamarádka Zdenka (dlouholetá chovatelka z ch.s. G.B.) a Pamelka se jí moc líbila, říkala prý o ní, že je nádherná. Pamelka od začátku krásně jedla, slečna Kr. popisovala, jak otevírá pusinku dokořán a nahrabuje obří porce, jak kdyby týden nejedla. Baštila kapsičku i hovězí. Slečna Kr. děkovala za vše, i za to jak pěkné jméno jsme Pamelce dali, že se hezky vyslovuje a ona na něj perfektně slyší. Asi po týdnu byla malá už i na zahrádce, byla naprosto nadšená, chytala mouchy, skákala, dupala po mravencích ….. a prý je pěkný závisláček, jak se slečna Kr. pohla kamkoliv, musela být Pamelka u ní ……. Takže do nového domova zapadla naprosto skvěle. Jediné co jsem řešili bylo to, že 12kg kocour ji na zahradě nakrýval ….. údajně začala říjet. K nakrytí snad nedošlo, březí nakonec nebyla.

 

Potom už jsme udržovali normální kontakt a slečna Kr. byla z Pamelky celou dobu opravdu nadšená. Na fc umisťovala její nádherné fotky do věku 11 měsíců. Byly i na několika výstavách, kde kromě nominace do BIS v kotěcím věku získala Pamelka i CAC v otevřené třídě. V říjnu 2015 jsme se dokonce setkali na výstavě ve Zdicích. A Pam byla prostě normální mladá kočička mco, snad nás zarazilo trochu jen to, že není vůbec nasrstěná (její sestra u nás totiž byla a další, která od nás odešla krátce předtím též). Všechno vypadalo opravdu dokonale …… Bohužel, v naší konverzaci jsme si ale nevšimli, resp. nevěnovali dostatečnou pozornost stále se opakujícímu „kamarádka říkala“, „kamarádka to dělá takhle“, „kamarádka má tohle“ „přítel tohle a tamto“ ….. nenapadlo nás to, že slečna Kr. se řídím tím co, kdo a kde a nemá absolutně vlastní názor ....

pamela-new-home-komplet-1.jpgpamela-new-home-komplet-2.jpg

  

Se slečnou Kr. jsme potom strávili celý víkend na výstavě v Lysé (21.-22.11.2015) a i zde jsem slyšela o své kočce slavící právě 1 rok jen to nejlepší! Měli jsme klece vedle sebe, neděli jsme strávili absolutně celou jen spolu a kamarádkou Zdenkou, byli společně i na jídle a ..... probrali jsme opravdu mnoho věcí! Nejen naše chovatelské plány ……. Určitě kdyby mi slečna Kr. chtěla cokoliv sdělit, měla k tomu tu nejlepší příležitost?! Když jsem se ptala proč nevzala Pamelku na výstavu, odpověď zněla, že jí vylínal ocas, takže bude jezdit na výstavy až po koťatech a až zesílí a zmohutní. Bylo mi divné, že sestřičky i bráška jsou naopak super nasrstění a v úžasné kondici, ale nenapadlo mne, že by mohlo být cokoliv „špatně“. Vysvětlení se zdálo opravdu logické!

 

A pak se "něco" stalo a došlo k velké změně ..... 

Dne 12.12.2015 se jako blesk z čistého nebe na fc objevila v SZ otázka slečny Kr. co má Pamela s páteří? Zdenča (kamarádka chovatelka) si všimla, že má hrb hned jak si ji od nás přivezla ….. čím je starší, tím je pokroucenější a má ho větší a větší. Cítit je to na pohmat, Pamela má vylezlou páteř. ??????????????????????? Prý je slečna Kr. férová, tak mi to píše. Doslovně zmínila, že se bojí, aby to nedávala do koťat, aby to nebylo genetický. Prý „víš, že ta genetika je svině.“ Jsem v šoku ještě dnes! Odešlo od nás nádherné zdravé kotě, skoro 9 měsíců nemělo žádný problém a najednou má hrb co od nás odešlo?????? Následoval asi tak milion SZ …… dnes vím, že důvodem všeho bylo zřejmě to, že nějaký KAMARÁD ŘÍKAL, že ……. Ale co bylo dál?

 

Samozřejmě jsem hned od začátku naprosto vyloučila možnost, že by měla Pamelka jakýkoliv hrb nebo jinou vadu v době, kdy od nás odcházela. Kromě toho, že koťata jako chovatelé máme několikrát za den v ruce (mazlíme je, hrajeme si, trénujeme výstavní pozice), kontroluje je při prvním a druhém očkování náš veterinář, a to velmi důkladně. Další důkladná kontrola probíhá při čipování a potom při odchodu do nového domova. Navíc Pamela jezdila i po výstavách! Začali jsme se vyptávat ….. požádala jsem o video, abychom věděli o čem se bavíme a ….. ano, na videu to vypadalo, že má Pamelka na zádech v oblasti kolem lopatek pimpongový míček! Ptali jsme se i zda nedošlo k nějakému úrazu a požadovali lékařské vyšetření. Slečna Kr. se ale urazila!!!!!! Nakonec napsala, že následující den jede na očkování s kočkou, tak vezme Pamelku s sebou ať jí udělají rtg. Jenže slečna Kr. Pamelku jak slíbila k vetce nevzala, protože ta prý ví stejně prd a začala najednou tvrdit, že se Pamelka naprosto ztratila v typu. Proto ji nebere na výstavy, protože ji radši nechce nikde ukazovat. Začala najednou tvrdit, že Zdenca jí hned jak si Pam přivezla říkala, že má divně stavěný tělo, že chodí křečovitě, ale myslela si, že měla nedostatek pohybu, že se jí to u ní v novém domově srovná! V tuhle chvíli jsme byly opravdu už hodně naštvané a uražené naopak my! Nejen, že jsme byli obviněni z toho, že jsme prodali začínajícímu chovateli (když se to hodí, je slečna Kr. začátečník, když se to nehodí, tvrdí, že není žádný začátečník) prodali kotě s genetickou vadou páteře a tím nás obvinila z podvodu, také jsme se dozvěděli, že naše koťata mají málo pohybu?! Bylo naprosto viditelné, že se chce Pam rychle zbavit a v tuto chvíli by bylo nejjednodušší se naštvat a kočku od slečny Kr. odebrat, protože na to dle naší kupní smlouvy máme samozřejmě jako chovatelé právo. Jenže tohle není o našem naštvání! Tohle je především o téhle kočce! Pamelka žila dle zpráv slečny Kr. v novém domově (v té době) skoro 9 měsíců převážně na zahrádce a byla bezproblémová a šťastná!!!!! Byla by hloupost vytrhnout jí z jejího domova a navíc ještě z nezj. zdravotním problémem! Z tohoto důvodu jsme trvali na  slíbeném vyšetření u veterináře. Trvalo celý týden než se Pamelka k veterináři dostala! A to to málem nevyšlo, protože slečna Kr. napsala, že bude brzo vítat v klubu osamělých žen, protože vyhodila přítele a tím pádem bude od ledna finančně pěkně v řiti a navrhovala vyšetření u veterináře až v lednu. S tím jsme nesouhlasili a žádali okamžité provedení rtg a následně dalších nutných vyšetření dle výsledku rtg!

Za dobu než došlo k vyšetření jsme se dozvěděli spoustu dalších „zajímavostí“! Tohle je pár útržků …… Pamela najednou není pěkná v typu a nemá se tam co dodělat. Proto slečně Kr. na výstavách nikdo nikdy neřekl ani slovo a všichni posuzovatele mlčeli. Protože mají zakázáno v pravidlech zkritizovat komplet kočku. Takový koťata jako Pam sama třídí a jdou pouze na mazly. Pamela nemá teď krom uší fakt nic. Krátká srst od začátku, nehezký profil, slabá brada, špičatá tlama a to jakoz dost a brutalně rovný čelo. A do toho hrb a křečovitá chůze. Také nám sdělila, že jí je jasný po naší debatě, že to nikam nepovede, protože i když udělá rtg, tak mi řekneme, že tam nic není a budeme dělat jakože nic (jako jí to udělala Polka u jiné kočky). Dle smlouvy máme předkupní právo, dotazovala se ještě před rtg, zda si Pam odkoupíte zpátky nebo ji má vykastrovat a prodat? Dozvěděli jsme se též, že se slečně Kr. chtělo v Lysí brečet, když viděla tu krásnou „holku od Pavlíny“ (jedná se o kotě z jiného našeho vrhu). Tak si říkala, proč zas já? (má smůlu) Pamela byla prý jako mimino krásná, ale naprosto se ztratila. Zazněla obava, aby se ta páteř nezkroutila ještě víc. Malá (dcera slečny Kr.) miluje prý Pam ze všech nejvíc, takže ji dávat pryč nechce a neříkala nám celou dobu nic, protože třeba bude mít s Guccim hezký koťata. Jen ji prý štve ten obratel. Pamča se jí sice nelíbí, ale mazlená je prý doma nejvíc ze všech.

Po provedení rtg (v narkóze!) ortoped konstatoval, že páteř je v pořádku, ale že kočka je povahově introvert, že to není povaha mainy a důvod nahrbení a křečovitý chůze je, že ji smečka nepřijala a zaujímá tu poslední příčku. Že kdyby byla přijatá do smečky, chodila by uvolněně a jedla by maso. Říkal, že je "to" tak vidět kvůli tomu jak je nahrbená a hubená. Slečna Kr. ale o žádném závažném teroru nikdy nepsala! A najednou se dozvídáme, že Mia (chovná kočka) Pamelku terorizuje a nemá ji ráda ani ta malá modrá …… Normální chování koček jsme řešili, ale teror?! I po rozhovoru s ortopedem slečna Kr. sama napsala, že jí přijde Pamelka spokojená, není zalezlá, je v klidu a leží rozvalená na škrabadle. Následně tvrdila, že Mia už ji nechala být a Pamelka se chová normálně. Potom byl zase teror ….. ….. tentokrát ne kamarád, ale veterinář totiž říkal .....

A tak, když je nakonec kočka dle zprávy ve zhoršeném výživném stavu, tzn. hubená – odcházela ve 4 měsících a vážila 2,7 kg, nyní jí je něco málo přes rok a váží 4,2kg – začali jsme řešit i její konkrétní stravu a zjistili jsme, že kapsičky kočkám nic nedají, to je spíš pro chuť, takže je moc nedostávají,  maso sype slečna Kr. vitamínama, ale to Pamela nejí a granule dává pouze Applaws. Dohoda na začátku byla ale jiná! RC jí dávat nebude, tomu nevěří, nebude krmit kočku obilím …… naše rady jak Pamelku vykrmit shazuje, zešměšňuje a zcela odmítá. Ale prý dá Pamelce čas a věří, že po koťatech se spraví (najednou chce chovat na kočce, která se jí nelíbí a není typová?!).

 

S ohledem na skutečnost, že jsme si doma ponechali sestřičku Palimu, která je v úžasné kondici, nádherně nasrstěná a dokonce větší ač měla ve 4 měsících jen 2,2kg a byla tedy podstatně menší než Pam (o půl kila!), snad víme jak kočku „vykrmit“ a udržet v dobré kondici ……

 palima-13m-komplet.jpgpalima-13-5m-komplet.jpgA přichází další informace …… „Pamela taky do roka 5x mrouskala“

 

Dne 26.12.2015 jsem osobně mluvila s naším veterinářem, který mi sdělil, že rtg není v pořádku, páteř sice ano, ale na rtg je nález, který není popsaný ve zprávě. Zřejmě něco „vazivového“, v pořádku to rozhodně není, normální nález to také není. Navíc naprosto nepochopitelně byly zrentgenovány zadní nohy a pánev kočky a přední partie je poněkud useknutá, bohužel. Jsou vidět i zavzdušněná střeva.

Samozřejmě jsem trvala na tom, aby byl vznesen ze strany slečny Kr. dotaz k veterináři, který rtg dělal ohledně jednoho konkrétního místa a aby konzultovala i s jiným (třeba svým) vetem. Odpověď zněla, že si máme vzít Pamelku zpátky, pokud si myslíme, že to dělá špatně. Cítila se prý při vyšetření jako debil, protože ortoped na ní koukal, co si to vymýšlí, že páteř je v pořádku! A proto už s ní nikam jezdit nebude. A následovala salva …… ta kočka vykrmit nejde, byla najednou hubená, už jak si ji brala. Když si pro ní přijela, tak ji prý nepoznala a přemýšlela, jestli ji má u nás nechat a odjet bez ní. Bohužel nám věřila, že z ní bude krásná chovná kočka. A po tomto už nevěří nikomu. Sami bychom si prý doma takovou kočku do chovu nenechali. A Pamelu nebere na výstavy, protože si s ní nebude  dělat ostudu. Už na první výstavě říkal Miloš, že je příšerná. Prý my si myslíme, že ji zničila a ona si myslí, že má od začátku špatnou chovnou kočku. A nejen ona si to myslí. Najednou i Zdenca, když prý Pamelku poprvé viděla, řekla, že je strašná a ať se slečna Kr. modlí, aby to vzala tím správným směrem. A nevzala. A že sama neví, kým by takovou kočku kryla, aby z toho byly aspoň trochu pěkný koťata. Kočka se nevyvíjí dle jejích představ a týden po týdnu má do standartu dál a dál. Takže od nás opět požadovala souhlas s kastrací a umístěním do nového domova. Prý je to jen a jen její rozhodnutí, a protože si kočku kupovala do chovu, počítá s naší seriózní nabídkou …… Kočku mají prý rádi, ale bohužel není mazlíkářka a  kočku v takovéto kvalitě doma prostě NECHCE a NEMÚŽE MÍT ……

 

Sama dost dobře nedokáži pochopit jak se najednou mohlo všechno tolik změnit (všimli jste si těch rozporů v tvrzení po přivezení Pam a nyní?????) a jak se z milovaného koťátka, skoro 9 měsíců naprosto úžasného, stala najednou nenáviděná šeredná kočka …… Samozřejmě jsem stále trvala na tom samém co od začátku – tedy na dovyřešení potřebných vyšetření u odborníka.

 

Ale salva pokračovala …..

Slečna Kr. prý řeší Pamelčin momentální stav a ten je neslučující se se standartem. Nelže, není podvodnice, je jen nezkušená chovatelka co si koupila chovnou kočku a bohužel si nemůže dovolit mít takto drahého mazlíka. Kočka je prostě špatná a basta ….. a její nabídka: kočku vykastruje a najde jí domov, super domov. A my jí vrátíme 20tis. Toto je prý absolutně férové! (naši smlouvu a dohodu v ní vůbec nebere v potaz) A nebo si Pam můžeme vzít nazpět a přeprodat si ji, i když s jejím charakterem to pro nás prý bude asi oříšek. DO CHOVU tato kočka opravdu není. Je na vykastrování, protože si slečna Kr. nedokáže představit, že by na ní někdo choval. Prodali jsme jí kotě, co nemělo v chovu co dělat, a to jen díky tomu, že je začátečník. Pamelin vývoj je momentálně katastrofální, a to nejen po fyzické stránce exteriérové, ale i povaha se prostě nezlepšila, naopak! Kočka VYPADÁ JAKO JINÉ PLEMENO, nemá opravdu nic, je nemocná i dle nálezu a to od prvního dne, co si ji dovezla. Kočka vypadá šíleně, myslí prý v typu a až se zjistí nález na páteři nebo něco jiného, proč kočka chodí jak chodí, nebude to milé. Doslovně napsala: „Moje rozhodnutí je finální!“

A po této salvě došlo v jedné kočkařské skupině v diskusi na fc ke zveřejnění fotek Pamelky s uplácaným profilem a staženou tlamičkou vytvořenými tak, aby vypadala samozřejmě co nejhůře. Bylo to ke konci prosince 2015. Z tohoto důvodu jsem já zveřejnila video, které mi slečna Kr. poslala a dotázala se zda i ostatní vidí ten pimpongový míček? Strhla se diskuse, naprosto strašná a trapná, která tam opravdu nepatřila a já se za to i nejednou omluvila. Nikdo ale slečnu Kr. nežádal, aby se jakkoliv vyjadřovala a plivala další jedovatosti, nechtěla jsem ani aby nás kdokoliv rozsuzoval, šlo mi jen o to zda i někdo jiný vidí, že „to“ není normální! Ale dozvěděli jsme se další pikantnosti, salva pokračovala …..

Kočka je introvert, což poznal i veterinář, je úplně jiná a holky doma jí nemají rády. Proto veterinář doporučil vykastrovat, aby povahu nepředávala dál a najít nový domov, kde bude sama a v klidu bez ostatních. Bude lepší, když bude někde v klidu a nebude čekat z jakého rohu na ní kdo skočí a kde jí nebude nikdo číhat za zády kdy jí bude moc sesekat. Dokud slečna Kr. nejezdila na výstavy, tak prý ani pořádně nevěděla jak má maina v typu vypadat a bohužel když to zjistila, tak si řekla, že pořádně ustřelila. Na druhou stranu zaznělo opět oblíbené „nejsem začátečník“. Všichni vědí co tam není, tak tam ani nebude ….. zaznělo i to, že Pamelu se slečně Kr. k nám zpátky taky dávat nechce, protože by se u nás utrápila, když je u ní spokojená (najednou zase!) a má k dispozici (nyní už) 900m čtv. Křečovitě chodí od první chvíle co si ji přivezla, u nás to vidět nemohla, protože Pam byla ve stresu z návštěv a radši přikrčeně utekla za roh, kde pozorovala zdáli. Dokonce ostatní kočičáci měli nekvalitní srst! Na videu nemá nedůvěru ke slečně Kr., ale k jejímu chlapovi, jelikož chlapa nikdy do svých 4 měsíců pomalu neviděla (netuším jak přišla na to přišla, ale ok :-) ). Chovatelé mne prý znají a vědí, že argumentuji hloupostmi a chytám za každé slovo, že pak už druhému člověku dojdou síly. A zase zaznělo najednou, že kočička tady (u slečny Kr.) je šťastná.

 

Po jedovatostech a viditelných rozporech, které zazněly začala slečna Kr. tvrdila i to, že si se mnou psal mužský, že na mne neměla nervy ….. no, rychle se vrátil po tom vyhození, jen co je pravda ......

 

Poprvé v této nechutné diskusi ale slečna Kr. napsala, že veterinář (ortoped) jí řekl, že Pamelka je naprosto v pořádku, páteř že je v pořádku, a že to na čem se jí zvedají chupy jsou lopatky-že jsou to jen zvedlé chlupy! Že je tak hubená, a kdyby měla pár kilo navíc, nebude se tam nic zvedat a záda budou vypadat normálně. Tohle ale nikdy dříve nezaznělo!!!!!! (komunikaci mohu doložit! A bohužel tohle byla ta jediná podstatná informace!!!!! ) Tato nejpodstatnější informace, díky které bychom věděli, že Pamelka je „pouze“ podvyživená, ale jinak zdravá! Takže? Mnoho povyku pro nic a Pamelka je „pouze“ podvyživená?! Dost dobře jsem jednání slečny Kr. nechápala od začátku, ale po tomto tedy už vůbec ne!

Diskuse byla administrátorem skupiny na žádost slečny Kr. smazána, ačkoliv já jsem neměla možnost se k tomu sama jakkoliv vyjádřit. Kdo mne zná, ví, že nejsem zbabělec, který by psal hlouposti a následně mazal svoje komentáře. Pokud cokoliv napíši, píši pravdu a za pravdou i svými zkušeností podloženými názory si i stojím. Byl smazán i další příspěvek slečny Kr., kde nás obvinila z toho, že jí 14 dní terorizujeme ….. obrázek si nyní každý může udělat sám …..

 

31.12.2015 dovezl jiný chovatel slečnu Kr. a Pamelku ke své veterinářce, protože ona sama nebyla dovyšetření schopná doposud zařídit. Trvala jsem na tom, aby po tom všem prohlédl Pam někdo, kdo kočkám skutečně rozumí. Od slečny Kr. nemám žádnou lékařskou zprávu. Z jiného zdroje vím, že Pamelka je prý v pořádku, žádnou genetickou vadu páteře nemá, a že skutečně v důsledku její hubenosti se jí staví srst na lopatkách tak, že to vypadá jako hrb nebo boule. Ano, a to, co je vidět na rtg je zřejmě svalstvo, které je prostě „jinak“. Na fc se jen objevily tyto fotografie ……

 

pam-vidimova-komplet.jpg

Foto Pam u veterináře jak se mají se slečnou Kr. rády ….. (autor zřejmě doprovod slečny Kr.)

 

 

A co si mám nyní myslet?! Co z toho všeho je pravda? Mám být potichu a nechat to jak to je? Pamela už je zase milovaná, má super domov ….. Dnes je 10.1.2016 a nemám žádnou lékařskou zprávu ohledně zdravotního stavu svého odchovu!!!!!!! ...... Jenže jsou věci, které jen tak přejít nelze. Zaznělo příliš mnoho urážek, příliš mnoho rozporů a opravdových lží a určitě kdo tohle sledoval stojí o to dozvědět se pravdu! Takže ne, nebudu potichu!

 

Nyní jsou pouze dvě možnosti!

Buď je Pamelka ve svém domově opravdu nešťastná a terorizovaná a tudíž tam nemůže zůstat. Pokud tedy slečna Kr. psala po celou dobu pravdu!

Nebo po celou dobu lhala a psala věci, kterými se nám snažila ublížit a tohle všechno způsobili zřejmě "dobří" kamarádi, kteří říkali, že …. je Pamelka asi strašná a slečna Kr. se jí proto chtěla zbavit všemi možnými prostředky. Neprošla genetická vada páteře, protože nejsem blbka, která si nechá něco namluvit, ale žádala jsem řádné vyšetření u veterináře. Zkusila to tedy přes její špatný typ, kterým jsem si ale já také jistá a samozřejmě jsem tuto věc konzultovala s „lepšími a zkušenějšími“. A když nevyšlo ani tohle, zkusila to slečna Kr. přes špatnou povahu a to, že je Pamela terorizována ostatními kočkami.

 

Podle komunikace, která probíhala po celou dobu jejího žití v novém domově se přikláním jasně ke druhé možnosti. V tom případě bylo ze strany slečny Kr. napsáno (i veřejně) mnoho lží a urážek na naši adresu. Z tohoto důvodu jsem učinila rozhodnutí!

Trvám na veřejné písemné omluvě ze strany slečny Kr. za to co napsala nám, o nás a o našem odchovu. Poté pokud bude normálně komunikovat (kamarádky z nás už opravdu nebudou, ale předpokládám normální komunikaci a podávání zpráv o kočce dle kupní smlouvy), můžeme uvažovat o tom, že Pamelka zůstane tam kde je. Pokud k omluvě nedojde, jsme odhodlaní řešit odebrání Pamelky bez nároku na cokoliv pro nedostatečnou péči a její umístění v jiném domově.

V tomto textu je uvedeno přesně to, co uváděla slečna Kr. - mohu to samozřejmě doložit. Pokud by dotyčná kdekoliv zmínila, že jsem ji zablokovala na fc, ano, je to pravda, protože mezi přáteli (ani těmi facebookovými) nechci mít takovouto ulhanou a podlou osobu. Samozřejmě jsem ale před tímto úkonem upozornila slečnu Kr. na to, že naše další komunikace bude probíhat na e-mailu. Upozornila jsem jí též na skutečnost, že pokud o mně bude i nadále šířit další a další pomluvy (vím, že to dělá!), budu to řešit trestním oznámením na Policii ČR pro přečin pomluvy.

ODDĚL-ZELENÉ.gif

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pamelka

(Anonymně , 11. 1. 2016 23:32)

Dobry večer Lenko.
No,k této nemilé situaci lze říct jediné. Slečna/paní Králova by si měla řádně rozmyslet co,kam a hlavně komu píše. Tohle už totiž přesahuje všechny meze slušnosti. Dnes,když s velkou parádou přidala na svůj FB profil komunikaci mezi vámi a pak ji smazala,mi připadala vaše reakce zcela na místě,poněvadž tohle by snad udělal každý chovatel,který již tolik let odchovává. Pak se to ale,ve veřejných diskuzích naneštěstí zvrtlo. Pokud lidi čtou pořádně,tak zjistí,ze její názory se často rozcházejí.
Bohužel,tohle je dle mého tah jistých osob,kteří ji použily jako prostředníka a snaží se vám ze všech sil totálně zničit pověst,protože kdo vás aspoň trochu zná z projevů na FB,tak ví,že se jen tak nedáte.

Doufám že se tato situace dobere konce,hlavně šťastného pro Pamelu. Držím pěsti.

no - nevím

(Jana, 11. 1. 2016 13:49)

Nejdůležitější bude - aby byla spokojená kočka. Zveřejňovat své osobní spory na veřejné diskuzi na FB nebylo vůbec etické, ostatně je to napsáno i v úvodu té dané diskuze. Na FB paní nemůže nijak reagovat, protože jste si ji blokla. Reagovat zde? Doufám, že to paní neudělá.
Takhle veřejně vystavená kauza mne osobně utvrzuje v jediném - raději si nikdy nepořídím kočku s PP.

Re: no - nevím

(no - nevím, 11. 1. 2016 20:09)

Asi opravdu nevíte........nepochopila jste, že my jsme "napadená" strana a k prvnímu zveřejnění pomluv na naši adresu udělala jako první slečna K. Pak vše nechala smazat :-(. Tohle už je jen důsledek, neb slečna s pomluvami stále ještě nepřestala :-(

Re: Re: no - nevím

(Jana, 11. 1. 2016 20:53)

Tak OK - už tedy vím: nebudu si pořizovat kotě z chovatelské stanice. a budu mít klid.

Re: Re: Re: no - nevím

(Lenka (autor), 11. 1. 2016 21:56)

Ano, samozřejmě nikdo nikoho nenutí, aby si pořizoval kotě ze chovatelské stanice, to je každého věc ..... ale není to o klidu, spíš je to o tom zda budu mít zdravé kotě daného plemene nebo křížence, třeba i nemocného a nakonec mrtvého. Každopádně diskuse trošku mimo mísu??????

Pamela

(Monika Mína, 10. 1. 2016 23:05)

Paní Lenko, jak si možná vzpomenete, už když se objy první fotky vašich koťat vrhu, ve kterém byla Pamela, tak jsem z ní byla unešena a řádně jsem ji okomentovala na fb. V nedávné době jsem se vás na ní ptala, tak asi měsíc možná dva zpátky, jak se má a jestli nemáte nějakou její fotku. Pak jsem kontaktovala paní Kr., která Pamelu má a ta mi napsala, že je Pamela úžasná kočka a že bude mít v dohledné době koťata. Zarazilo mne, že v tak mladém věku. Žádná zmínka o jakémkoliv problému s ní. Nic. Já na můj vkus bych si Pamelu vzala zpátky, dobře bych zvážila, jestli bych jí odkoupila zpátky nebo odebrala. Kočka není ještě tak stará, aby si nezvykla někde jinde.Bylo to nádherné kotě a ačkoliv tomu nerozumím, tak si nemyslím, že by mohla ztratit v typu. A všechny ty řeči, které jste psala......nelíbí se mi to. Já jako dlouholetá chovatelka (ne mco ale psů), bych kočku odebrala z důvodu zanedbání péče (aspoň na mne to dělá takový dojem). Držím moc palce, aby všechno dobře dopadlo. Monika

Re: Pamela

(A.D., 11. 1. 2016 21:41)

V chovu koček nemám žádné zkušenosti, i když mývalku doma máme, ale trochu vím jak je to u psů. Je celkem běžné že zvíře z nějakého důvodu nenaplní představy kupujícího, ale chtít kvůli tomu vrátit peníze? To určitě není normální, nevím jak u koček, ale u psů to tak rozhodně nefunguje. Jenomže co dál? Ta kočička se tam rozhodně nemá dobře. Je na ní dost vidět že strádá a bylo by asi v zájmu Pamelky nejlepší se rychle dohodnout a vzít jí pryč. Já neznám vás, ani tu paní, ale když někdo neustále opakuje, jak se u něj mají kočky úžasně, kolik metrů a co mají všechno k dispozici a jak ho lidičky mají rádi a jak miluje kočky, tak hned zbystřím. Ta kočička se u ní má evidentně špatně, je vyhublá, na videu je vidět že bojí i její ruky, to není normální. Vím, tohle člověk nikdy neodhadne, člověk prodá v dobré víře že se bude mít zvíře báječně,ale bohužel jsou lidi kteří dokážou z krásného zvířete udělat psychickou a fyzickou trosku. Prodávali jsme nejlepší štěně mez. rozhodčí do Belgie,loni v květnu jsme si ho jeli vykoupit do belgického útulku a jsme moc rádi že jsme to udělali. Lenko, za tu krásnou kočičku vás prosím, nenechte to tak.

Pamela

(Niky, 11. 1. 2016 17:59)

Brante si svoje meno,ale hlavne si chrante micku .Davno by som ju mala doma,je predsa vasa.Nemala by trpiet a tieto veci mozte riesit aj po tom.Naj dokazom by aj tak bolo,ked micka po par mesiacoch u vas bude prosperovat,to uz pochopi kazdy...a domov jej najdete aj potom,je krasna.
Niky

Co říci ..... když už vše bylo řečeno ......

(Lenka (autor), 11. 1. 2016 14:55)

Všem, kteří sem písli svůj komentář opravdu děkuji! Jen pár lidí našlo odvahu :-) Těm, kteří pochopili též děkuji a kamarádi slečny Kr. ...... pokud nevnímáte rozpory, které celý "příběh" protínají a nepochopili jste pointu, je mi to opravdu líto. Samozřejmě jde o kočku! O kočku Pamelu konkrétně v tomto případě! Ale jde také o to, že mne nikdo nebude poškozovat za mými zády u mých známých a přátel hnusnými vymyšlenými pomluvami! Tady je výňatek z naší korespondence od toho úplného začátku, hovoří myslím jasně ..... nicméně je na každém, aby si udělal obrázek. A další chovatel už snad slečně Kr. nenaletí!
Kdo je a není mým přítelem ať už na fb nebo v reálném životě je jistě moje volba a mám na ní právo. Druhou stranu jsem upozornila na to, že spolu budeme komunikovat pouze písemně na e-mailu, tato komunikace je totiž oboustranně doložitelná. Máme spolu uzavřenou smlouvu, která samozřejmě platí a je vymahatelná! A nepomůže ani to, že dostanu nejdřív výhružnou sms a potom sms s tím, že dotyčná s námi končí komunikaci .....

Nechápu váš přístup k danému problénu

(Karla Němcová, 10. 1. 2016 21:53)

Tohle nechápu.
Pokud bych já i přes přísný výběr nových majitelů narazila na podobného idiota, se kterým není rozumná liská domluva, kočku bych odebrala, vrátila celou částku a bylo by to vyřešeno.
Zdá se, že zde jde jen o vaše ego. To je smutné a podle mě naprosto zbytečné. Doplácí na to jen a jen to zvíře.

Názor

(P.K , 10. 1. 2016 21:30)

Tak jsem to přečetla celé až do konce a paní Kr. Už bych nevěřila ani nos mezi očima. Už jen to jak píše každou chvilku něco jiného. Doufám že se kočička dostane do jine rodiny.